Отборът на Сакраменто Кингс постигна изключително важна победа със 109:95 срещу

...
Отборът на Сакраменто Кингс постигна изключително важна победа със 109:95 срещу
Коментари Харесай

Везенков се появи в игра при важна победа на Сакраменто

Отборът на Сакраменто Кингс реализира извънредно значима победа със 109:95 против ЛА Клипърс в мач от постоянния сезон в НБА. Така " кралете " резервираха шансове за непосредствено класиране за плейофите. Българският национал Александър Везенков игра 10 минути, в които се отличи с една битка и 2 точки, пристигнали след осъществяване на наказателни удари.

Срещата стартира с доста неточности и от двата тима и поредност от несполучливи стрелби. Постепенно обаче и двата тима се разиграха, само че никой не съумя да вземе задатък и след първата четвърт резултатът бе еднакъв 24:24, след тройка със сирената на Трей Лайлс. В началото на втората четвърт в игра влезе и Александър Везенков, като първата му демонстрация беше нарушаване против Джеймс Хардън, удряйки го в лицето в опит да отнеме топката. След това обаче българинът завоюва значима битка под личния панер, а няколко секунди по-късно бе фаулиран в офанзива и означи първите си точки от линията за фаул. Сакраменто пък влезе в серия от 12 безответни точки и поведе с 33:24. Благодарение на Пол Джордж и Норман Пауъл, ЛА Клипърс стопи преднината на " кралете " и на полувремето резултатът бе 56:51 в интерес на Кингс.

" Кралете " започнаха третата част по-добре и небрежно направиха преднината си двуцифрена за 67:57. Отборът на Майк Браун играше много решително и доминираше на паркета, като частта приключи с 21 точки задатък - 91:70 за Сакраменто. В началото на четвъртата част в игра още веднъж се появи Везенков, който още първоначално блесна с чудесна работа в отбрана и това даде началото на сполучлива офанзива на Кингс. Този път той престоя на игрището близо 7 минути, като по-късно отстъпи мястото си на Кийгън Мъри. Въпреки че в един миг разликата доближи 20 точки, Майк Браун избра да задържи титулярите си в игра. Сакраменто не изпусна самодейността, само че в края ЛА Клипърс стопи част от 20-те точки изостанане и мачът приключи 109:95 в интерес на " кралете ".

Нов мощен мач за спечелилите изигра Домантас Сабонис, който записа 58-ия си следващ дабъл-дабъл, като приключи мача с 22 точки, 20 битки и 9 асистенции. Ди`Арън Фокс означи 20 точки, а Кайлър Мъри - 19. За гостите Ръсел Уестбрук вкара 19 точки, Пол Джордж бе с 18, а Норман Пауъл остана със 17.
 Треньорът на Сакраменто насочи мощни думи по адрес на Везенков
Треньорът на Сакраменто насочи мощни думи по адрес на Везенков

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР